Învinge insomnia cu acest truc viral de pe TikTok

Insomnia este o problemă cu care se confruntă mulți oameni în ziua de azi. Stresul, agitația vieții de zi cu zi și schimbările în obiceiurile de somn pot contribui la dificultățile în a adormi sau a avea un somn odihnitor. Cu toate acestea, pe platforma TikTok, a apărut recent un truc viral care susține că poate ajuta la îmbunătățirea somnului. În acest articol, vom explora acest truc și vom analiza dacă poate fi cu adevărat o soluție eficientă pentru insomnia ta.

Ce Este Trucul Viral de pe TikTok?

Trucul viral de pe TikTok implică utilizarea unei metode de respirație pentru a ajuta la inducerea somnului. Acesta a devenit cunoscut sub numele de „4-7-8 breathing” sau „respirația 4-7-8”. Metoda presupune următorii pași:

 1. Începe prin a te așeza într-o poziție confortabilă în pat, cu ochii închiși.
 2. Inspirați profund pe nas timp de 4 secunde.
 3. Țineți respirația timp de 7 secunde.
 4. Expirați lent și complet timp de 8 secunde.
 5. Repetați acest ciclu de respirație de cel puțin 3 ori, sau până când începeți să simțiți că vă relaxați.

Se susține că acest exercițiu de respirație poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului, ceea ce la rândul său poate facilita adormirea și îmbunătățirea calității somnului.

Beneficiile Respirației 4-7-8

Respirația 4-7-8 are câteva beneficii potențiale pentru cei care suferă de insomnie sau au dificultăți în adormire:

 1. Relaxare rapidă: Practicarea acestei tehnici de respirație poate determina o relaxare rapidă a corpului și a minții, ceea ce face mai ușor să adormi.
 2. Reducerea anxietății: Respirația controlată poate ajuta la reducerea nivelurilor de anxietate și stres, ceea ce este benefic pentru cei care se simt copleșiți de gândurile și griji în timpul nopții.
 3. Îmbunătățirea concentrării: Această tehnică de respirație poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea concentrării și a atenției în timpul zilei, deoarece te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.

Este Trucul de pe TikTok Eficient pentru Toată Lumea?

Deși trucul de pe TikTok a avut succes pentru mulți oameni și a fost raportat ca fiind eficient în inducerea somnului, este important să reținem că fiecare persoană este diferită. Ceea ce funcționează pentru unii poate să nu funcționeze pentru alții.

În plus, insomniile pot avea diverse cauze, cum ar fi probleme de sănătate, stres cronic sau tulburări ale somnului, iar acestea pot necesita abordări diferite pentru a fi tratate eficient.

Cum Poți Încerca Trucul de pe TikTok?

Dacă ai dificultăți în adormire și dorești să încerci respirația 4-7-8, urmează acești pași:

 1. Așază-te într-un mediu liniștit și confortabil, înainte de culcare.
 2. Concentrează-te asupra respirației tale și începe exercițiul de respirație 4-7-8.
 3. Repetă exercițiul de cel puțin 3 ori sau până când simți că te relaxezi.

În timp, poți adapta această tehnică pentru a o face parte din rutina ta de adormire. Dacă ai încercat-o și observi că nu funcționează pentru tine sau că insomnia ta persistă, este recomandat să consulți un specialist în somn sau un medic pentru a identifica cauza și pentru a primi sfaturi și tratament adecvat.

În concluzie, trucul viral de pe TikTok, respirația 4-7-8, poate fi o modalitate simplă și eficientă de a încerca să învingi insomnia și să îmbunătățești calitatea somnului. Cu toate acestea, fiecare persoană este unică, așa că este important să găsești metoda care funcționează cel mai bine pentru tine. Dacă ai încercat totul și insomnia persistă, nu ezita să consulți un specialist pentru ajutor suplimentar.

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *